2011. március 16., szerda

Aphrodite Hotel**** 4 nap

Egy kis ízelítő:















Zalakaroson töltöttük a hosszú hétvégét kis családommal. Sok hazai szállodában megfordultunk már, de ez sok szempontból űbereli mindegyiket.
A foglalási procedúra egy kicsit faramucira sikerült, kezdve azzal, hogy csak on-line lehet foglalni, a honlapjukon se egy telefonszám, se egy emil cím. De szerencsére még aznap visszahívtak, így meg tudtuk beszélni a részleteket. A lényeg a mi szempontunkból az volt, hogy szüleim nevére szóló ü.cs-el tudjunk fizetni, ami szerencsére náluk nem verte ki a biztosítékot. All inclusive hétvégét hírdettek igen jó áron, így 3 éjszakát foglaltunk , 2 légterű, családi szobába. Aztán másnap hívtak ismét (mint utóbb kiderült az igazgatónő, aki nem mellesleg tényleg nagyon kedves nőszemélynek bizonyult), hogy van egy kis gond a foglalásunkkal, mégpedig az, hogy a hétvégén sajnos nem dolgozik az a fiatalember, aki az all.inc. ellátásért felel, így nem tudják vállalni csak a félpanziót. Mondanom se kell, így inkább lemondtam volna a dolgot, de aztán a diri azt mondta, hogy majd ő személyesen felügyeli a dolgot, míg ott leszünk, a fogyasztásnál pl. nyugodtan írjuk alá a számlákat, majd a végén szépen nem kell kifizetnünk….
Úgyhogy uccu neki, pénteken letudtuk ezt a rövid távot és délután 4-kor becsekkoltunk. A diri nő személyesen fogadott minket, viszont mély sajnálattal közölte, hogy valamit azért csak sikerült elcseszniük a foglalásnál, így nem tud nekünk családi szobát adni. Viszont cserébe ha megfelelő, akkor a nászutas lakosztályukat a rendelkezésünkre bocsájtja, persze ugyanannyi zséért. Természetesen nem utasítottuk vissza:DDD
A csomagban grátisz parkolás is szerepelt a szálloda parkolójában, viszont ha már ilyen kedvesen fogadtak gondoltam megkérdezem, hogy esetleg a hotel mélygarázsában nem tudnának-e egy külső-belső kocsitakarítást eszközölni? Természetesen megoldják a dolgot, volt a válasz, csak adjam vissza a szobakártyát és ráteszik a pc-n a belépőkódot. Aztán guruljak le a garázsba és hagyjam a portán a kocsikulcsot. Mondom Andikának, hogy kíváncsi leszek a végén mennyibe fog ez nekünk fájni (a mélygarázs 1500 Ft/éj, meg a takarítást se kérdeztem meg mennyi), de mivel ősz óta ette az idő az autót, így bevállaltam a meglepit. Hát az volt, nem is kicsi, de erről majd később…
A csomag foglalásakor küldött emilben egyébként az szerepelt, hogy a kávé és a minibár fogyasztást majd fizetnünk kell, mert az nincs benne az árban. Ok, ez persze majd belefér a büdzsébe.
Becsekkolás után elfogadtuk a dirinő szíves invitálását és a kontójára elfogyasztottunk egy-egy capuccinót és némi üdítőt a bárban, miközben egy magyarul igen jól beszélő arab alkalmazott sorolta nekünk a szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket. Kb. 20 féle masszázsból lehet válogatni a szállodában, van ping-pong, csocsó, fitnessz terem, billiárd, no meg vasárnap este Csepregi Éva koncert:DDD
Ezután felmentünk a szobába: wazzzz, ez istencsászár!!! Óriási (de tényleg), két légterű szoba, Ádikának külön ágy, nekünk meg egy bazi nagy kör franciaágy, persze LCD tv a falon de úgy felszerelve, hogy a szoba sarkában található jakuzzi (!!!) felé lehessen fordítani. Zsír új minden, a szálloda ezen részét tavaly októberben avatták fel, így tényleg gyönyörű minden. Óriási erkély, kilátással a MenDan szállodára és a fürdőre. Tényleg ott van a szeren a hotel na….
Gyorsan kicuccoltunk, aztán irány a fürdő az alagsorban. Van 2 finn szauna, meg egy gőzkabin, egy nagy jacuzzi, egy 28 fokos és egy 30 fokos vízű medence. Ezekben aztán elvoltunk mint a befőtt… Ádinak is nagyon bejött, ki se akart szállni a vízből.
Este aztán eljött a vacsoraidő.
Azt tudni kell a hotelről, hogy a közeli Garabonc nevű községben van a hotelnek egy ún. Garabonciás farmja, ahol a szálloda hús, zöldség, gyümölcs szükségletének kb. 80%-át bio keretek között előállítják. Erre a farmra tettünk aztán másnap délelőtt egy rövid kiruccanást egy lovasszekéren és megnéztük, honnan is jön az a sok finomság, amit elénk varázsoltak az étteremben. Ott aztán volt minden: csirke, tyúk, malac, kecske, birka, nyúl, szürkemarha, lovak, mangalica… Röpke fél órás idegenvezetés után vissza a szállodába a szekéren.
Szóval a kaja: isteni finoman csinálták pl. a húslevest, tényleg olyan volt az íze, mint a hazainak. Ezer féle finomság a svédasztalon, felsorolni is nehéz lenne. Ádinak pl. vacsira a frissen sütött palacsinta jött be nutellával, reggelire meg az előttünk készülő szalonnás-hagymás-sonkás tojásrántotta. Ha láttatok már igazi sötétsárga tojást, na azok azok voltak. Én reggelre nem tudtam kihagyni a szintén házi sütni való kolbászt, ami ott sercegett a platnin, isteni finom volt. Néhányan a farmról hozott házi tejjel nem voltak állítólag kibékülve, nekem az is nagyon bejött.
Andika még kipróbált egy lávaköves masszázst is, saját bevallása szerint bőven megérte az árát.
És a meglepetés a végén: a diri egy tollvonással áthúzta az össz, mintegy 30000 forintnyi fogyasztásunkat, valamint 0! Ft-ot számolt fel a mélygarázsért és az autótakarításért!!!
Soha rosszabb helyen ne kelljen eltölteni a pihenésre szánt időt, csak ajánlani tudom a helyet mindenkinek, aki megteheti, hogy pár napra kiszakadjon a mókuskerékből! Húsvétkor, ha minden igaz, visszatérünk pár napra…

5 megjegyzés:

Amanoba írta...

Természetesen nem hisszük el, hogy ennyi malacotok volt :-))))) Ilyen erővel (és mákkal) egy SM-et is meg lehet nyerni :D

Tuzson írta...

Annak azért jobban tudnék egy kicsit örülni, bár ez sem volt rossz:) Sőőőőőőőőőőt!
Az azért vicces volt, hogy ugyanaz az ember sütögette a reggelinél a kolbászt, rántottát, aki a farmon tevékenykedett délelőtt (saját elmondása szerint ő töltötte a hurkát-kolbászt is), majd délután a medencénél mosta fel a padlót, este meg ő takarította le a kocsit:DDD

Gyöngyi írta...

Lehet, hogy családi vállalkozás (vagy egy személyes). :o))

macsek írta...

Így legalább tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal :-)
Egyébként örülök, hogy jól éreztétek magatokat, és Ádika nagyon nagy már...! Gondolom már tök komoly "értekezéseket" is lehet vele folytatni :-)

Tuzson írta...

Az gyenge kifejezés:) Egyébként meg valszeg matematikus lesz a lelkemből...