2007. június 1., péntek

Egy kis szösszenet az elődöntőhöz:

Pszichikai terrort voltam kénytelen bevetni a szünet környékén, mivel lapom nem igazán volt. Első beszólásom (tudni kell, hogy nem vagyok az asztalnál egy szószátyár típus) a következő volt:
-"A párom már ott van a holnapi döntőben, én már csak hab vagyok a tortán..."

Na, erre aztán néztek bamba, kerek szemekkel, majd kis idő múlva -figyelvén a hátam mögött macs játékát- benyögtem a következő szösszenetet:
-" Megvan az első HU-nk, macsek ismét jól nyomja!"

Blondy erre kérdezte, hogy tegnap is megnyerte az asztalát, nem?

Mire én:
-" Ő így szokta..."

Nemsokára jött az info, hogy Manó is hu-zik, gondoltam szerényen megemlítem, hogy második emberünk is nyomul az asztalánál, nem állunk rosszul...

Asszem ezek betaláltak rendesen, meg egyébként is megvolt már a renomém az asztalnál, csak a lapok toltak ki velem, de nagyon.


Lássuk hát a döntőt:

Kevés alvás, karikás szemek- irány tehát a sarki törzshely. Ebéd, kávé, majd rongyolás a casinoba.

Norbival kerültem egy asztalra, szerencsére kikaptuk az 5-ös és 9-es széket. Tetszett a 4-es asztal, mivel én azért szünettől-szünetig elpöfékelek 1-2 cigit, itt legalább láttam ha én jövök.

Sokat itt nem írok, csak összefoglalásképp annyit, hogy az egész verseny alatt a döntőben volt a legrosszabb lapjárásom. Gyakorlatilag a blöffjeimből éltem végig: kénytelen voltam pozíciós játékot játszani, mégpedig a lehető legagresszívabb módon. Mivel lapom nem volt, terítésig csak igen ritkán jutottam el. Egész addig, míg 3-an nem maradtunk, az asztal végén kullogtam, nem is igen emlékszem olyan leosztásra amikor nagyobb potot vittem. (Bár vleg volt 1-2, de ez már kiesett a buksimból).

Mikor már csak 3-an voltunk a felállás kb. így nézett ki: CL 8000 (napszemcsis, fogpiszkálót rágó mákostészta), jobbomon 2000, én 2000. A jobbomon ülő srác nemigen emelt rám, mivel kapott akkora visszaemeléseket a játék folyamán, hogy asszem elment tőle a kedve... Mégis egyértelmű volt, hogy kettőnk közül valaki 3. lesz, a CL kivárásra játszott, gondolta ő már tuti huban van. A vakok itt már asszem 300/600-on voltak, úgyhogy sok idő nem volt a tökölődésre. Mondtam is a szünetben a többieknek, hogy Tuzson itt agresszív kismalacba megy át, lapok nélkül más lehetőség nemigen volt...

Szóval egyszercsak megtört a jég: jobbomon kisvakról allin, Adom A4s-el. Mutatja a JT-et, A magassal megkopasztom. Sok nem maradt neki, azt meg a következő leosztásban be is tolta, én meg AKs-al (az este legjobb lapja volt) mondom az allint, kizárva a CL-t. 44-re jött neki a 3. 4-es a flopban, de a setjét verem a riveren kapott flössömmel. Ha ezt tudom, nyílván hagyom jönni a CL-t, de fontosabb volt nekem a hu, minthogy reckírozzak, hátha bemákolja a szemüveges, én meg lefogyok. Így a hu-ra kb 3500-al érkeztem, ami nem kevés az össz zsetont tekintve, de 400/800-as vaknál ez bakfitty...

Tartottunk ellennel egy cigiszünetet, mondom: hova kapkodjunk, úgy is gyorsan megnyerem...
Agresszív kismalacból átváltok agresszív vaddisznóba- mondom a flopposoknak és hajrá:

Első leosztás kisvakon A4s, ellen emel 1 BB-t, én allin, dobja. És ennyi: lapom semmi, megpróbálok mindent, de fogyok mint itthon az ellen bukszája...

Végre valahára kapok egy figurás lapot: K5-el nézek farkasszemet. Ellen emel, akkor én allin (volt már néhány, akkor dobta mindet), ő adja asszem AQ-val. Jött az 5- ösöm a flopban és szerencsémre kitartott: itt feljöttem egál közelébe. A legközelebbi figurás lapom egy J volt 2-es kísérővel. Mivel ismét lementem 2000 környékére, itt az alkalom: allinem fogadásra talált sajna: ismét AQ van nála, én meg 2. lettem...

Jó volt hu-zni főleg, hogy a döntőn az 1. csapatból én szerepeltem a legjobban. Akkor sajnáltam, hogy ismét alul maradtam a hu-ban, de az eredményhirdetésnél ezt már teljesen elfelejtettem: mint ahogy sokan megírták: a 2 legjobb ajándékot hoztuk el.

Andim meg ismét csak óriásit alakított: asztalánál az elődöntős gigászi teljesítményét megismételve, újra 3. lett!!! (Én meg ismételten nagyon büszke voltam- vagyok rá!)


Összefoglalva: szavakat nehéz találni a csapatokra, a hangulat és az egész 3 nap feelingje pedig mindent felülmúl! Saját teljesítményemmel meg többé-kevésbé elégedett voltam: 3.,4.,2. hely a 3 nap alatt nem rossz, bár van hova fejlődni...(Azon leszek ám!)

Viknek, macsnak és természetesen a többieknek is ezúton is szeretném(nk) megköszönni ezt a felejthetetlen hétvégét!!!

Holnap pedig irány Bp., resszkessetek a betoncipős hedszápostól (by: Arius)!

Nincsenek megjegyzések: